LAG Vision og mål
Vision
Visionen for LAG Halsnæs-Gribskov er at øge attraktiviteten for erhverv, besøg og bosætning gennem et varieret erhvervsliv, tilgængelig kultur og natur og bæredygtige lokalsamfund.
Indsatsområder
Udviklingsstrategien rummer tre overordnede mål, som alle understøtter visionen. De overordnede mål er at:
- Øge erhvervs-attraktiviteten
- Øge besøgs-attraktiviteten
- Øge bosætnings-attraktiviteten
Erhvervs-attraktivitet
Mål: at styrke og understøtte små virksomheder og mikrovirksomheder, der med en innovativ tilgang udvikler service, produktion og håndværk, hvor genanvendelse og bæredygtig teknologi vægtes højt.
- Virksomheder i Halsnæs-Gribskov skaber en komparativ konkurrencefordel i form af en bæredygtig profil, som gerne må bidrage til udviklingen af et mere grønt Halsnæs-Gribskov.
- Skabe job gennem erhvervssamarbejde og innovation
Aktiviteter:
- Støtte virksomheder, der arbejder med service, intelligente løsninger eller deleøkonomi inden for energi, genbrug, up-cycling, CO2-reduktion og ren teknologi.
- Støtte projekter, der øger værdiskabelse i hele værdikæden for lokale fødevarer, håndværks- og produktionsvirksomheder, bl.a. via producent-netværk.
- Udvikle egentlige socialøkonomiske virksomheder og understøtte almindelige virksomheders indsats inden for særlige sociale og samfundsgavnlige forhold.
- Udvikling af overnatningsmuligheder.
Besøgs-attraktivitet
Mål: at gøre området mere attraktivt for besøgende ved at udbygge fundamentet for og kvaliteten af autentiske oplevelser og ophold, herunder også besøgsoplevelser for mennesker med funktionsnedsættelse.
- Flere overnatningsmuligheder.
- Oplevelsesmuligheder i naturen, kulturen og erhvervet. Bruge og sanse naturen og kulturen aktivt og interaktivt.
- Bespisningsmuligheder; udvikling af nye og etablerede restauranter/spisehuse og pop-up-restauranter i det åbne land.
- Den digitale besøgende.
Aktiviteter:
- Udvikle faciliteter målrettet kyst- og søturisme.
- Synliggørelse og udvikling af nye såvel som allerede eksisterende natur- og kulturoplevelser.
- Renovering og modernisering af overflødiggjorte bygninger, herunder udnyttelse af tomme landbrugsbygninger til alternative formål.
- Digitale muligheder.
Bosætnings-attraktivitet
Mål: at fastholde og tiltrække nye borgere gennem forbedrede rammebetingelser og intelligent udvikling af bolig- områder og infrastruktur.
- I 2020 er antallet af borgere i aldersgruppen 26 – 34 år stigende.
- Bosætningen i landsbyerne er styrket. Eksempelvis ved at skabe endnu flere udviklingsprojekter som f.eks. Øko- samfundet Dyssekilde, Torup.
Aktiviteter:
- Støtte aktiviteter der fremmer dialog og bidrager til personligt engagement og medansvarlighed.
- Støtte projekter, der intelligent styrker infrastrukturen og optimerer brugskapaciteten af denne, herunder den offentlige transport, delebiler og differentieret trafik, mødesteder og mødetidspunkter.
- Støtte projekter, der optimerer udnyttelse af lokale ressourcer og skaber mere samarbejde mellem virksomheder og arbejdskraft.
- Støtte projekter, der udvikler kreative iværksætter- miljøer.
- Støtte projekter, der skaber grobund for fysisk aktivitet.
- Tværgående aktiviteter til sikring af innovation og kompetenceudvikling samt implementering efter LEADER-principperne.