Søg LAG eller FLAG tilskud
Der er typisk ansøgningsfrist 2-3 gange om året.
For at modtage LAG eller FLAG tilskud skal dit projekt bidrage til at opnå de mål (indsatsområder), som bestyrelsen har stillet i den pågældende udviklingsstrategi. Det er derfor en god idé at starte med at læse udviklingsstrategien eller, som minimum, orientere sig på den side der beskriver ’vision og mål’ for strategien.
De tre overordnede indsatsområder i LAG strategien er:
- Øge erhvervs-attraktiviteten
- Øge besøgs-attraktiviteten
- Øge bosætnings-attraktiviteten
De fire overordnede indsatsområder i FLAG strategien er:
- Styrkelse af fiskerierhvervet (primærproduktionen, forarbejdning, salg og logistik) på et både erhvervsmæssigt og miljømæssigt bæredygtigt grundlag.
- Bevaring, udvikling og synliggørelse af følgeerhverv (service og vedligehold) med maritime specialiseringer.
- Udvikling af turismeerhverv, der knytter an til fiskeriet som maritim kulturbærende platform.
- Styrkelse af samspillet mellem fiskerierhverv, følgeerhverv og turismeerhverv.
Alle ansøgninger bliver vurderet ud fra en række prioriteringskriterier, som er fastlagt nationalt. Bestyrelsen har desuden fastlagt en vægtning mellem prioriteringskriterierne, sådan at der tages særligt hensyn til, om ansøgningen er god og ansøger vurderes at kunne gennemføre projektet, om strategiens mål opfyldes og om projektet er innovativt og bæredygtigt.
Du kan maksimalt opnå 50 % støtte til et projekt. Minimumsgrænsen for tilsagn er på 50.000 kr., så et projekt skal have et samlet budget på mindst 100.000 kr.
Ansøgning indsendes via et online ansøgningsskema. Man kan starte på sin ansøgning, stoppe undervejs, logge ind igen senere, rette osv.
Du finder det online ansøgningsskema for LAG ansøgninger her
FLAG ordningen lukkede i 2020. Du kan i stedet søge National FLAG midler. Oplysninger om denne ordning findes på forsiden.
Den færdige ansøgningen skal bestå af et udfyldt og underskrevet ansøgningsskema med de relevante bilag.
Hvad kan der søges tilskud til?
Du kan som udgangspunkt søge støtte til udgifter, der er nødvendige for at gennemføre dit projekt. Det kan fx være materialer og inventar, udgifter til håndværkere eller til projektansættelser.
Hvis projektet er almennyttigt, kan frivilligt arbejde også tælle med i projektets samlede budget med 100 kr. i timen.
Hvad kan der ikke søges tilskud til?
Du kan som udgangspunkt ikke få tilskud til almindelig drift, køb af fast ejendom, events m.v.
Materialer du kan orientere dig i, når du skriver ansøgningen
Du finder nyttig information i ’tilskudsbekendtgørelsen’ og i ’projektvejledningen’ som du kan støtte dig til, når du skriver ansøgning. Den korte projektvejledning er særligt rettet mod ansøgere.
Tilskudsbekendtgørelsen beskriver detaljeret hvem, der kan søge og hvad der kan søges tilskud til samt hvad der ikke kan søges tilskud til.
Tilskudsbekendtgørelsen;
bekendtgørelse om tilskud til projekter vedrørende job- og vækstskabende erhvervsudvikling, forbedring af rammevilkårene i landdistrikterne samt job og vækstskabende projekter i fiskeriområder.
Projektvejledningen giver dig et overblik over de krav, der stilles til ansøger igennem hele projektforløbet. Den korte udgave er særligt for projektansøgere.
Projektvejledningen;
vejledning om ansøgning om tilsagn om tilskud og ansøgning om udbetaling af tilskud.